Jaký je nejzdravější jídelníček?
Zjistěte, co říkají poslední vědecké poznatky o vašich oblíbených potravinách, tak abyste mohli volit pro sebe i své blízké to nejlepší.
Co přidat k masu, aby jeho toxicita byla nižší?
Jak si vědci spolupracující s masným průmyslem obhajují svou podporu potravin spojených s rizikem rakoviny.
Vzhledem k tomu, že spojitost mezi masem a rakovinou je tak silná, zejména jedná-li se o zpracované maso, byla v jednom článku v časopise Meat Science položena otázka, „Máme se stát vegetariány nebo lze udělat maso bezpečnější?“
Existuje celé řada přísad, které mají schopnost potlačit toxický vliv hemového železa, tedy krevního železa přítomného v mase. Tyto přísady jsou stále předmětem studie, ale možná by dokázaly přispět k prevenci rakoviny tlustého střeva, protože možnost nekonzumovat maso evidentně nepřichází v úvahu. Pokud by doporučení National Cancer Institute pro snížení konzumace masa bylo dodrženo, může se samozřejmě snížit i míra výskytu rakoviny, ale zemědělský a masný průmysl se budou potýkat s velkými ekonomickými problémy.
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
Image thanks to Tim Murtaugh / Flickr