Jaký je nejzdravější jídelníček?
Zjistěte, co říkají poslední vědecké poznatky o vašich oblíbených potravinách, tak abyste mohli volit pro sebe i své blízké to nejlepší.
Zdravý dýňový koláč
Recept, který vám pomůže zařadit do stravy koření nabité antioxidanty.
Recept roku vyšel z potřeby vymyslet způsob, jak zařadit hřebíček a skořici do jídelníčku mé rodiny.
Budete potřebovat jednu plechovku konzervované dýně. Dále si nachystejte asi 280 gramů hedvábného (měkkého) tofu a 1-2 tucty datlí, záleží na tom, jak sladký máte zoubek. K okořenění použijeme drcený hřebíček, skořici, zázvor a muškátový oříšek, vše v množství hojném, ale vaší chuti vyhovujícím. Vše vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Krém nalijte do připraveného celozrnného koláčového těsta ve formě. Pečte asi na 175 stupňů Celsia zhruba půl hodiny.
Výsledkem je zdravý dýňový koláč. Je to jen ovoce, zelenina a tofu. Navíc obsahuje koření, které je na gram antioxidačně nejsilnějším druhem potravin. Čím víc tohoto koláče sníte, tím zdravější budete.
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org