
Jaký je nejzdravější jídelníček?
Zjistěte, co říkají poslední vědecké poznatky o vašich oblíbených potravinách, tak abyste mohli volit pro sebe i své blízké to nejlepší.

Je umělé máslové aroma škodlivé?
Spojitost mezi diacetylem a hrozivým plicním onemocněním zvaným konstriktivní bronchiolitida
Jak je na tom umělá máslová příchuť, diacetyl – umělá máslová příchuť v popcornu, určeném do mikrovlnné trouby a do kina? Škodlivá, neškodná nebo prospěšná?
Odpověď zní: škodlivá. Má to dokonce svůj název: popcornové plíce, stav také známý jako bronchiolitis obliterans, který může zničit vaše dýchací cesty. Při přípravě popcornu v mikrovlnné troubě to vdechujete jako výpary. A víte, když pracovníci musí při přípravě jídla pro vás nosit plynové masky, asi není dobrý nápad něco takového konzumovat.
Výrobci popcornu do mikrovlnky nyní nahrazují chemické máslo skutečným. Takže teď namísto úmrtí na onemocnění plic můžeme zemřít na srdeční onemocnění.
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
Image thanks to @bastique via Flickr.
Nejnovější videa

Testování jógy při bolestech hlavy, cukrovce, osteoartritidě a u starších lidí

Testování jógy při roztroušené skleróze, bolestech zad, krku, nespavosti a…

Jak dokázat, zda má jóga zvláštní zdravotní účinky?
