Jaký je nejzdravější jídelníček?
Zjistěte, co říkají poslední vědecké poznatky o vašich oblíbených potravinách, tak abyste mohli volit pro sebe i své blízké to nejlepší.
Korporátní doporučení ke stravovacím pokynům
U.S. Dietary Guidelines Advisory Committee obdržela téměř 2 000 připomínek. Podívejte se, co mají Sugar Association, National Cattlemen’s Beef Association a Wrigley, výrobce žvýkaček, na srdci.
Když federální vláda zrychlila práci směřující k vytvoření nových stravovacích pokynů, požádali o připomínky, které zveřejnili online. Tady si sami můžete přečíst všech 1900 připomínek. Byli tam všichni obvyklí podezřelí.
Národní sdružení pro hovězí dobytek mělo dojem, že „důležitá role hovězího masa ve stravě (byla) podceňovaná.“ Je to zábavné; přesně to uvedl prezident a výkonný ředitel The Sugar Association (Asociace pro cukr): „Důležitá role cukru ve (zdravé) stravě,“ a dodává, „Neexistují žádné vědecky ověřitelné negativní dopady na zdraví, které lze připsat konzumaci cukru.“ Cože? Dokonce ani na zdraví zubů? Takže to vše způsobuje nějaká zlá víla z ústní dutiny? Neuvěřitelné.
Wrigley byl na stejné stránce jako Honák; postěžoval si, že Američané nežvýkají dost žvýkaček, tj. „prospěšné součásti zdravé výživy“. Opravdu? Žvýkačka? Musíme hodně žvýkat, připomínají Výboru pro stravovací doporučení – je to o pohybu. Žvýkáním žvýkačky spálíte „11 kalorií za hodinu“, poznamenávají, aby z toho Američané dokázali vytřískat maximum.
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
© Fakta o zdraví / NutritionFacts.org
Image thanks to {Charlotte.Morrall} via flickr. Image has been modified.